El celler

A Can Bas no hi ha espai més pulcre, modern i que ens demani més inversió que el del celler. Per a nosaltres el celler és sagrat.

A Can Bas, les portes del celler s'obren a tocar de tardor. El raïm veremat hi arriba sa i estalvi, en caixes petites per evitar les trencadisses que malmetrien els carrolls. A plena llum del dia, les mans destres dels operaris trien els grans, un a un, sobre la taula de selecció. Si hem d'elaborar un vi blanc, el raïm es premsa amb prestesa i el most resultant es condueix a les tines o a les bótes de fermentació. Si es tracta d'un negre, el raïm només es trepitja i, una vegada ha fermentat, se sotmet a un premsat suau.

celler-petit

A Can Bas, ens interessa que totes les qualitats fruitals i aromàtiques del most passin al vi. Després de la verema, la foscor, el silenci i la temperança tornen a regnar en el celler. El vi demana repòs i condicions idònies per evolucionar, sigui dins les tines d'acer inoxidable, sigui a l'interior de les bótes de roure francès.

A Can Bas estem al servei del vi. Per aquest motiu, les criances no obeeixen criteris administratius ni tenen una data fixada. És el tast i l'experiència, el just equilibri entre fruita i fusta, el que determina el moment en què els vins s'han d'embotellar.

A Can Bas sabem que el procés del vi no s'acaba un cop l'hem mes en ampolla. Per això destinem recursos i un espai molt especial del celler a la criança del vi en botella. Així ens exigim que arribarà a taula amb amb tota la seva esplendor.