La Romana

Xarel·lo, Chardonnay

Noblesa

Els raïms amb què elaborem La Romana provenen d’una vinya de xarel·lo vella i de rendiment escàs però exigent en la seva cura. Una vinya que deu el seu nom als vestigis romans localitzats al seu redós: la Via Augusta i la luxosa vil·la crescuda en temps de l’Imperi. Una vinya, La Romana, que avui és mare i marca d’un vi de terrer molt especial.

Potser més que cap altre, el blanc La Romana reflecteix la manera com Can Bas pensem i elaborem els nostres vins: Història, terrer, respecte, contemporaneïtat, excel·lència…

La Romana no és un vi tancat. No és un vi que cada any es pugui repetir. La seva personalitat prové sempre delxarel·lo veremat en aquell vinyar tan ple de vestigis romans. Això no treu que el puguem agermanar amb alguna de les varietats blanques de Can Bas. L’any 2013, la collita de raïm chardonnay de la costa del Serral va ser d’una qualitat excepcional. En conseqüència, el vi que n’hem obtingut enriqueix i fa més complex el cupatge amb el xarel·lo de La Romana.

El resultat: un blanc cremós, intens, llarg, noble i interessant.

A la vista, lluu un groc transparent, càlid, sense estridències. En nas hi apreciem una combinació justa entre la fruita arraïmada i deixos boscans que provenen de la fusta de roure. Quan passa per la boca sorprèn: L’entrada és lleugera, la textura agradable, les aromes consistents, la persistència del gust clama el record.

La Romana marida bé ostres, mariscs i peix blanc i entona molt bé amb àpats de festa tradicionals.

Es recomana servir-lo entre 12ºC i 14ºC.

Fitxa Tècnica La Romana 2017 (obrir pdf)

Fitxa Tècnica La Romana 2016 (obrir pdf)

Fitxa Tècnica La Romana 2015 (obrir pdf)

Fitxa Tècnica La Romana 2014 (obrir pdf)

Fitxa Tècnica La Romana 2013 (obrir pdf)

Comprar