Les vinyes

A Can Bas, la vinya s’ha conreat ininterrompudament des de fa més de mil anys. Un document de finals del segle X prova que a tocar de Sant Joan Salerm l’esglèsia propietat de Can Bas existien vinyars que van ser objecte de compravenda entre la noblesa medieval catalana. Tanmateix els indicis d’època romana, i fins i tot ibera, demostren que a casa nostra el cultiu de la vinya es remunta encara a molts més segles enrere.

Avui, el domini vinícola Can Bas concentra 60,5 ha de vinya estesa entre la plana propera a la finca, la Font Can Bas, els costers de Les Tarumbes, la fondalada del torrent dels Bribons i la banda de solana del pujol dels Bassets, a més del vinyar de la costa del Serral dins del terme de Sant Sadurní d’Anoia.

vinyes-petit

A Can Bas entenem que cada parcel·la és singular i que cada vinya té la seva personalitat. En conseqüència, el treball i el tracte que li proferim és en exclusivitat. Tenim vinyes centenàries que donen molt poc raïm però d’una qualitat portentosa; vinyes joves que aporten lleugeresa i frescor a alguns dels vins que elaborem; vinyes madures rondant la trentena que confereixen un caràcter serè i madur als vins que envellim.

Per la diversitat de situació i orientació de les parcel·les, les diferències de sòls, altituds, orografies i la gamma de microclimes, a Can Bas podem cultivar varietats de raïm autòctones i foranes de raïm blanc i de negre, i adaptar cada varietat a les condicions del terrer que li són més favorables.