El temps ens diu com és un vi.
I el vi ens diu com són els temps.

A Can Bas el temps es pressent de pertot. El trobem rere el solc de la llaurada, en el traçat dels camins que travessen el domini vinícola, entre els murs de la capella , en la noble faiçó del casal o en els cups caironats de l'antic celler. També, al costat de les eres, en la forma que prenen els ceps, en els noms dels llocs o en els reflexos d'un safareig. El temps és present dins de cada tina, cada bóta i ampolla de vi.

A Can Bas imaginem el temps com una substància invisible que trena la vida nuant la permanència amb el canvi. I malgrat ser imperceptible, el temps deixa els seus rastres que -en interpretar-los- esdevenen història.

A Can Bas, la història és present de pertot i és la història qui ha forjat la personalitat inconfusible d'aquest domini vinícola. Els vestigis arqueològics, els documents, l'art i el paisatge mateix ho constaten. Ells ens permeten conèixer la història d'un domini, però també posar un peu en la Història de Catalunya i l'altre, en la història de la vinya i del vi.